Pagina's

vrijdag 3 maart 2017

Banoffee


Banoffee
Haaknaald 2mm. Catania vanille geel 403, goud 249 en donker goud 383.
Donkerbruin borduurzijde, sterke thee, wattenstaafje en vulling.
  • Met GOUD 249: Begin met een magische ring en haak 6 vasten in de ring (6)
  • Haak 2 vasten in elke opening (12)
  • Haak 2 vasten in elke 2de (18)
  • Haak 2 vasten in elke 3de (24)
  • Haak 2 vasten in de 2de opening, haak dan 2 vasten in elke 4de opening. Laatste twee steken gewoon haken zonder te meerderen (30)
  • Haak 2 vasten in elke 5de (36)
  • Haak alle steken alleen de achterste lussen (36)
  • Haak alle hele steek (36)
  • Je haakt deze toer ALLEEN de voorste lussen, in de achterste lussen haak je straks verder met donker goud. De schulprand gaat als volgt: *Haak 1 vaste, haak in de volgende opening 4 stokjes en laat ze op de naald staan en na het 4de stokje haal je het draad in één keer door alle stokjes heen, ga naar de volgende opening* Herhaal wat tussen de sterretjes staat. Let op dat je de bobbeltjes van je af duwt, je kijkt als het ware naar de achterkant van de steken. Als je klaar bent met deze toer, draad breken en draad wegsteken. Haak aan de onderkant nog een randje met halve vasten in de lussen van toer 7.
  • Met DONKER GOUD: Haak vasten in de achterste lussen (36)
  • Haak alle (36)
  • Haak alle (36)
  • Haak de 5de en 6de samen (30)
  • Haak de 4de en 5de samen (24)
  • Haak de 3de en 4de samen (18)
  • Haak de 2de en 3de samen (12) Vullen.
  • Haak de eerste en tweede samen. Draad breken, opening door rijgen en draad wegsteken.
Banaan schijfje, de onderkant is de goede kant Haak 2x
  • Vanille geel 403: Begin met een magische ring en haak 6 vasten in de ring (6)
  • Haak 2 vasten in elke opening (12)
  • Haak 2 vasten in elke 2de (18)
  • Haak 2 vasten in elke 3de (24)
Maak met bruin borduurzijde drie Vtjes. Doop het wattenstaafje in de sterke thee,
 ga hier mee in het midden over het banaan schijfje heen. Laat drogen.
 Naai met een paar steekjes de schijfjes op het petit fourtje.
Als je petit fourtje niet goed blijft staan, kun je bij het opnaaien van de schijfjes een keer van boven naar onderen en weer terug door het petit fourtje gaan. Trek daarna het draad iets aan (niet te hard) zodat er in het midden van de onderkant een kuiltje verschijnt. Nu blijft het goed staan op het randje halve vasten die je bij toer 7 er omheen hebt gehaakt.
Onderaan dit bericht staat een linklijst, je kunt hier de link naar het blog bericht plaatsen van jouw gehaakte petit fourtje. In dit geval van de Banoffee.  
Heb je geen blog of site? Ik heb een groep-album gemaakt, je kunt je foto daar neerzetten (je zal de foto niet gelijk zien omdat ik hem eerst moet goedkeuren, i.v.m. spam) : Klik. Als het niet lukt, mail mij de foto en ik zal hem toevoegen aan het album.
Ik heb ook op Ravelry een groep opgericht voor deze Petit Four Crochet Along: klik. Daar kun je de foto's plaatsen van jouw petit fours. Nog geen Ravelry account? Het is gratis en zeker de moeite waard om te doen aangezien je er enorm veel patronen kunt vinden. De groep heb ik in het Engels opgezet zodat iedereen elkaar kan begrijpen. Ben je niet goed in Engels? Het geeft niet, dat je mee doet is het belangrijkste;-)

Voor volgende week: zacht roze 246, fuchsia 114, wit 106 en appel groen 205. Een satijn roosje
Next week colors: soft pink 246, 114 fuchsia, white 106 and apple green 205. And a satin rose.
 Ravelry group  for the Crochet Along.
Show your Banoffee! place the URL to your blog under this message.


8 opmerkingen:

  1. Hij is super leuk, ik heb het meteen uitgeprint en ga straks aan de slag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk. Ik ben al begonnen. Ik ga er nog over bloggen en de link op mijn pagina zetten.
    Super dat je dit weer gedaan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel erg leuk! Ik heb de vorige serie ook met heel veel plezier gehaakt. Ik heb veel zin om weer mee te haken. Bedankt dat je de leuke patroontjes gratis wil delen met ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een naam voor zo'n taartje. Weer wat geleerd!!

    Fijne week.

    Groetjes Thea♥

    Crea by Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. inderdaad.. wat een naam!, ik heb weer met plezier dit gebakje gemaakt!!
    ben benieuwd naar a.s. vrijdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. IK heb deze weer met plezier gemaakt. Wat ben ik blij dat er nu nieuwe reeks komt. Kijk al uit wat al degene die nog komen .

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dank je wel, mijn banofee is gebakken, uh gehaakt!
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen